Vergaderruimte huren

20 juni 2017
 Categorie├źn: Makelaardij, Blog

Delen

Bent u op zoek naar een mooie, inspirerende vergaderruimte? Heeft u op uw kantoor geen geschikte vergaderruimte? Dan is een vergaderruimte huren wellicht een goed idee. 


Soort ruimte 

Als u met een groep mensen wilt overleggen, dan heeft u een vergaderruimte nodig. Maar het vinden van de juiste ruimte is niet altijd eenvoudig. Het is belangrijk dat de vergaderruimte de juiste grootte heeft. Als u met 10 mensen in een ruimte vergadert die eigenlijk maar geschikt is voor 7 mensen, dan zit u bijna op de schoot van de ander, dat is niet fijn en zulke proximiteit is ongemakkelijk. Maar als er met 10 personen in een ruimte voor 50 personen wordt gezeten, is dat ook niet bepaald bevorderlijk voor de vergadering. Dus het juiste formaat ruimte is hierbij van groot belang. Ook de sfeer van de ruimte is belangrijk. Wellicht heeft u een rustgevende ruimte nodig of een inspirerende ruimte, dit is afhankelijk van het doel en het onderwerp van de vergadering. En dan moet er ook nog rekening gehouden worden met de locatie. Als iedereen verdeeld uit het hele land komt, dan is een vergaderruimte centraal in het land een goede locatie. Maar komt iedereen bijvoorbeeld uit 's-Hertogenbosch, dan is het fijn om in de directe omgeving van 's-Hertogenbosch een vergaderruimte te zoeken. En wellicht moeten er ook nog wel spullen zoals een beamer, flipover, etc. aanwezig zijn, dit kan bijna overal wel geregeld worden, maar het is wel van belang om dit vooraf goed na te vragen zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.


Online reserveren

Tegenwoordig is het, via diverse websites, mogelijk om een vergaderruimte online te reserveren. Vaak moet u dan een mail sturen met de vraag of zij op een bepaalde datum een vergaderruimte voor jullie vrij hebben. Maar steeds vaker komt het voor dat u per direct op de site kan zien welke ruimtes zij op een bepaalde datum beschikbaar hebben. U kunt dan gelijk rechtstreeks reserveren en evt. wensen aangeven. (zoals koffie, thee, beamer, flipover, schrijfblok, etc.)


Prijzen

Als u gaat vergaderen bij een "simpele" locatie, dan is dat goed betaalbaar. Als u bijv. een vergaderruimte in een kasteel wilt huren, dan kan de prijs behoorlijk oplopen. Een vergaderruimte huren kan dus voor elk budget haalbaar zijn. Maar wat u betaalt is dus afhankelijk van de locatie, grootte (hoe groter hoe duurder) en evt. extra wensen. Soms is het voordeliger om bijv. de beamer van uw eigen bedrijf mee te nemen. 


Afsluiting

Het is gezellig en goed voor de persoonlijke contacten om na afloop met elkaar te borrelen of te dineren. Dit kan uiteraard het beste in een omgeving die niet alleen uitgerust is met horeca maar zeker bevorderlijk is voor een gezellige praatje. Wij wensen u veel vergaderplezier!


P.S. Kijk voor een vergaderruimte op een centraal gelegen locatie (Amersfoort) op Villa Amalia.