Goed voorbereid een verhuizing plannen

22 juni 2017
 Categorieën: Verhuis & opslag, Blog

Delen

Voor de meeste mensen is verhuizen een ingrijpende gebeurtenis, wat voor veel stress kan zorgen. Met een goede voorbereiding kan er veel zorgen weggenomen worden. Met een paar handige tips kunt u zonder stress zorgeloos verhuizen.

Wees goed voorbereid op de aankomende verhuizing

U kunt ervoor kiezen om een verhuisbedrijf in te huren, maar u kunt ook kiezen voor hulp van familie en vrienden, en zelf een verhuiswagen huren. Belangrijk is wat het beste voor u is. Kiest u voor alle gemakken die een verhuisbedrijf aanbiedt, of wilt u liever de controle in eigen hand hebben? De voor- en nadelen hieronder op een rij. 

Voordelen verhuisbedrijf:

- Professioneel en ervaren

- Geschikt vervoer voor alle soorten verhuizingen

- Erkende verhuizers hebben een keurmerk.

- Inboedel is tijdens verhuizing ingedekt tot bepaald bedrag

- [Verhuisbedrijven] Hebben alle materialen, zoals verhuisliften, verhuisdekens en dozen

- Ze werken zeer efficiënt

Denk bij de nadelen aan: kosten voor het aantal verhuizers (arbeiderskosten), type verhuiswagens, afstanden, kosten voor extra diensten en service.

Voordelen zelf verhuizen:

- Beperkt de kosten door zelf te verhuizen

- Volledige controle over de verhuizing

- Met familie en vrienden

De nadelen kunnen zijn dat familie of vrienden niet op komen dagen, dat er spullen sneuvelen en dat verhuis materiaal( lift, verhuiswagen, en dergelijke ) extra kosten met zich meebrengt. Het beste is om een offerte aan te vragen bij verhuisbedrijven, zodat u zelf over uw budget kunt beslissen. Neem bijvoorbeeld contact op met Vlotweg Verhuisgroep BV. Komen de kosten voor u hoger uit, dan kunt u beter zelf gaan verhuizen.

Maak een inventarisatielijst voor uzelf

U heeft voor uzelf al beslist hoe u gaat verhuizen. De volgende stap kan gezet worden. Maak een slimme inventarisatielijst, u kunt dan voor uzelf alles op een rijtje zetten. 

- Maak van te voren foto's van uw waardevolle spullen. Een verhuisbedrijf kan nooit achteraf zeggen dat krasjes en deukjes er al in zaten. Maak gebruik van een schadeclaim formulier.

- Zet iedere volle doos met spullen en meubelstukken op de lijst. Vergeet niks op te schrijven.

- Haal gratis dozen op bij supermarkten of andere bedrijven waar gratis verpakkingsmateriaal aangeboden wordt. Een doos van 5 stuks bij een bouwmarkt kost al gauw tien euro.

- Schakelt u een verhuisbedrijf in, maak dan een verhuisofferte. Daarin staat alle informatie in die de verhuizers nodig hebben, om uw spullen goed en veilig te vervoeren.

Controleer na de verhuizing de inventarislijst. Check of alle dozen en meubelen veilig en heel zijn aangekomen. Mocht er iets ontbreken of beschadigd zijn, wat op de lijst staat, kunt u alsnog een claim indienen.