VvE onderhoud wordt gewaardeerd door de leden!

27 oktober 2021
 Categorieën: Schoonmaakdiensten, Blog

Delen

Wie in een gebouwencomplex woont, in een bejaardencomplex of in een appartementengebouw met meerdere eigenaars, krijgt dikwijls te maken met de zogenoemde Vereniging van Eigenaren (VvE) en met het bijhorende VvE onderhoud. Het is te hopen voor jou dat de Vereniging van Eigenaren waar jij bij bent aangesloten goed actief is. Want een dynamische en proactieve VvE heeft flink wat meerwaarde te bieden. Wil je weten wat er zo prettig is aan een VvE die zich inzet en goed kan anticiperen op ontwikkelingen? En ben je benieuwd naar de voordelen van periodiek VvE onderhoud? Dan moet je snel verder lezen, want in dit artikel worden de genoemde vragen voor jou beantwoord!

Een actieve VvE met periodiek VvE-onderhoud betekent gelijkmatige woonlasten

Ideaal aan het laten onderhouden van je woning via VvE onderhoud is de zekerheid die je hebt qua woonlasten en onderhoudslasten. Deze worden gezamenlijk vastgesteld door de Vereniging van Eigenaren. Hierdoor weet je vooraf precies welke woonlasten en welke financiële bijdrage aan onderhoud je jaarlijks, of periodiek (maandelijks) kwijt bent. Anders dan bij het bezit van een eigen koopwoning, kom je als participant van de VvE niet voor plotselinge hoge onderhoudskosten te staan bij een defect, schade of soortgelijke problemen. Je weet vooraf precies waar je in financieel opzicht aan toe bent. En dat geeft natuurlijk een hoop zekerheid en veel rust!

Gezamenlijk onderhoud van woningen c.q. appartementen is vaak voordeliger

Doordat jullie als eigenaren van een wooncomplex, flat of bejaardentehuis gezamenlijk de kosten voor onderhoud delen én het onderhoud inkopen, ben je vrijwel altijd (een stuk) voordeliger uit op onderhoudsgebied. Voordeliger dan wie? Dan huiseigenaren! De kosten tussen jullie als bewoners worden eerlijk verdeeld, wat minder zwaar op de portemonnee drukt. Een belangrijke factor die bij dit voordeel een rol speelt, is het feit dat het onderhoud grootschalig en daarom relatief voordelig geregeld kan worden. Voor schilders en installateur is het bijvoorbeeld prettig én voordelig als ze meerdere klanten in één complex van hun dienstverlening kunnen voorzien. Hierdoor krijgen VvE's bulkkorting op een gezamenlijk project. En dat kan financieel een flink verschil maken!

Er is vrijwel altijd een reservefonds

Prettig aan VvE's is ook dat Verenigingen van Eigenaren bijna altijd beschikken over een reservefonds voor noodgevallen. Mocht het nodig zijn en er blijkt onverwacht onderhoud noodzakelijk te zijn om fatsoenlijk te kunnen (blijven) wonen? Dan kan de VvE haar financiële reserves aanboren en is het probleem meestal snel opgelost.

Het scheelt jezelf een hoop werk

Wie een eigen woning heeft, pakt vaak bepaalde onderhoudsklussen zelfstandig op om kosten te besparen. Bij een VvE is het meestal zo dat jij als bewoner zelf helemaal niet meer aan het klussen hoeft. Alles wordt spic en span voor je geregeld. En dat scheelt jouzelf een hoop tijd en moeite!

Wil je graag meer info? Bezoek dan de website van Meijer Multicleaning BV.