Inbraak of sleutel stuk? Bel een erkende slotenmaker!

15 februari 2022
 Categorieën: Sloten, sleutels & brandkasten, Blog

Delen

Wanneer u uw woning wilt beveiligen, dan is het verstandig om daar een vakman voor in te huren. De juiste vakman is een erkende slotenmaker, bijvoorbeeld KBS Slotenmaker - Inbraakpreventie. Wanneer u een afspraak maakt, zal hij langskomen om de woning te inspecteren. Hij weet precies wat er moet gebeuren om uw woning veiliger te maken.

Daarvoor zal hij een offerte opstellen, waarop precies wordt aangegeven wat er gedaan moet worden om uw woning optimaal te beveiligen. Wanneer u de prijs bekijkt, dan kunt misschien schrikken van de kosten. U moet ervan uitgaan dat de veiligheidssloten, die gebruikt moeten worden, niet goedkoop in aanschaf zijn. Dat zal hij allemaal gespecificeerd aangeven op de offerte.

Wanneer u het goedkeurt, dan zal de vakman de woning beveiligen. U kunt uw woning ook in delen laten beveiligen. Zo zou u bijvoorbeeld eerst de achterzijde van de woning kunnen laten beveiligen en, wanneer u weer genoeg gespaard heeft, de voorzijde.

Als u niet naar binnen kunt
De mogelijkheid bestaat dat u thuiskomt en niet naar binnen kunt. U kunt de sleutel kwijt zijn of de sleutel in het slot hebben laten zitten. Wanneer een sleutel gedraaid in het slot zit, kunt u de sleutel er niet uitduwen. Ook kan de sleutel tijdens het openen van de deur afbreken. U zou een ruitje in kunnen slaan en dan misschien naar binnen kunnen.

De beste oplossing is echter om een vakman te benaderen die 24/7 dienst heeft. Wanneer u hem belt, dan kunt u de situatie uitleggen en direct naar de kosten vragen. Wanneer hij die helemaal niet wil doorgeven, kunt u beter een andere vakman benaderen. Wanneer u namelijk een slotenmaker laat komen die geen prijs vooraf wilt opgeven, kan na afloop ieder bedrag vragen. Een vakman zal aan u, voordat hij de deur openmaakt, de prijs opgeven. Op die manier kunt u nooit voor verrassingen komen te staan.

Als er is ingebroken
Wanneer u ’s avonds thuiskomt en u ziet dat er een deur is geforceerd, dan weet u dat er is ingebroken. Op zo’n moment moet u eerst de politie bellen. Wanneer ze langskomen, zullen ze de inbraak opnemen, waarna u een slotenmaker kunt benaderen. Wanneer u aangeeft wat er is gebeurd, zal de vakman snel bij u zijn. Hij neemt de schade op en zal de woning weer veilig maken. U kunt, nadat de vakman zijn werk heeft gedaan, veilig gaan slapen. De volgende dag zal hij langskomen om het werk af te maken. Daarbij zal hij ook aangeven wat u kunt doen om uw woning veiliger te maken.